*

Kaikki blogit puheenaiheesta Yksityisyyden suoja

Hesari hybridisoturina?

Kun jotain epäilyttävää on tapahtunut, vanha neuvo kuuluu: follow the money – kuka onkaan korjannut hyödyn?

Entäpä silloin, kun maan laajalevikkisin sanomalehti kampanjoi kotimaisille tiedusteluviranomaisille annettavista valtuuksista sensaatiohakuisesti hälyä nostattaen juuri ennen uuden tiedustelulain eduskuntakäsittelyä – kuka tällöin onkaan edunsaaja?

Professori kiistää poliisien salaisen fb-ryhmän yksityisyyden suojan

Päivän Iltalehden mukaan työoikeuden professori Seppo Koskinen kiistää poliisien salaisen fb-ryhmän yksityisyyden suojan. Kun professori on kerran jyrähtänyt, on aika tsekata perusteita. Itse en niele kaikkea mitä professori pitää selvänä. Nopeasti tsekattuna professorilta taisi unohtua pari juttua. 

Haaskalinnut raatojen äärellä

Ranskan terroriaalto on tuonut pinnalle hyvinkin järkeviä näkemyksiä sekä islamistisista terroristeista että näiden tarkoitusperistä. Ja erinäisiä vähemmän järkeviä (kohudosentti-linkki, avaa omalla vastuulla).

Mielestäni on perusteltua väittää, että islamistiterroristit haluavat nimenomaan luoda vastakkainasettelua, vieraannuttaa sekä muslimit kantaväestöstä että kantaväestön muslimeista. Rauha ja maltillisuus on heidän hankkeidensa pahin vihollinen.

Edistetäänkö teknologialla demokratiaa vai totalitaarista kontrollia?

EU on demokraattisempi kuin moni muu alue maailmassa, mutta parantamisen varaa on paljon. Tulevaisuuden kannalta on olennaista että uutta teknologiaa käytetään demokratian ja kansalaisten oikeuksien edistämiseen. Jos näin ei tehdä voidaan päätyä tilanteeseen, missä kansalaisia valvotaan ja vakoillaan uskomattoman tarkasti, kommunikaatiota rajoitetaan vallanpitäjien ja suuryritysten intressien mukaisesti ja mahdollisuudet järjestelmien väärinkäyttöön ovat pelottavat.

Poliitikolla on ihmisoikeuksia

Euroopan ihmisoikeustuomiosituin (EIT) antoi tänään ratkaisunsa siitä, loukkasiko Suomen valtio Susan Ruususen ja hänen kustantajansa ihmisoikeutena turvattua sananvapautta, kun oikeuslaitoksemme tuomitsi heidät Matti Vanhasen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Taustalla on takavuosien kohukirja "Pääministerin morsian", jossa Ruusunen kertoi seikkaperäisesti seurustelustaan silloisen pääministeri Vanhasen (kesk.) kanssa. Kirjassa sivuttiin jopa parin seksielämää.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä